Basında Yaşlılık

Yaşlandırma Makyajı Nasıl Yapılır

Yaşlandırma Makyajı Nasıl Yapılır

Yaşlanma insan bedeninin zamanla çökme sürecidir. Yaşlanmayla beraber cildin elastikiyeti azalır. Göz, alın, ağız, burun çevresinde çizgiler oluşur. Cildin rengi …

Yaşlandırma Makyajı Nasıl Yapılır

Yaşlanma insan bedeninin zamanla çökme sürecidir. Yaşlanmayla beraber cildin elastikiyeti azalır. Göz, alın, ağız, burun çevresinde çizgiler oluşur. Cildin rengi soluklaşır. Pigment azalmasından dolayı ciltte lekeler oluşur. Deri yüzeyi pürüzleşir ve göz çukuru derinleşip, kararır. Bu değişimler baz alınarak yaşlandırma makyajı yapılmalıdır. Yaşlandırma makyajında yaş, kişilik, yüz yapısı, ırk, sağlık gibi faktörlerin göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Yaşlanmanın belirli zaman aralıklarında belirli karakteristik özellikleri vardır. Makyaj uygulama tekniğinde hangi yaş aralığında makyaj yapılacaksa o yaş aralığına özgü özellikler göz önüne alınmalıdır. Yaşlandırma makyajında cinsiyet ayrımı yapılmamakta ve tüm uygulamalar hem erkek hem kadın da aynı işlemler yapılmalıdır.

Lateks ile Yaşlandırma Uygulaması

İleri seviyede yaşlılık uygulaması için cildi sıvı lateks ile kırıştırma işlemidir. Göz çevresi, alın, yanak, dudak çevresi, çene ve boyna lateks sürülmelidir. Daha sonra kuruması beklenmelidir. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra yüze pudra sürülmeli ve yüz lekeleri için kahverengi benekler yapılmalıdır. Daha sonra fondöten sürülmelidir. Yaşlanmış cilt tamamlandıktan sonra makyaja geçilmelidir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta lateks kurumadan mimik hareketi yapılmamasıdır. Makyaj temizleme işlemi alkol ve aseton içeren makyaj temizleyicisi ile yapılmalıdır.

Aydınlatma ve Gölgelendirme ile Yaşlandırma Uygulaması

Yaşlandırma makyajı uygulamaları arasında moda olan aydınlatma ve gölgelendirme uygulaması, ışık oyunları ile yapılmaktadır. Başlangıç olarak açık renk uygulamalar yapılıp ardından koyu renk gölgelendirme yapılmaktadır. Makyajı yapılacak kişiye göz, dudak ve alın çevresinde mimik yaptırılarak açık renk fondöten uygulanmalıdır. Daha sonra koyu renge geçilerek mimik çizgileri oluşturulmalıdır. Göz içine kırmızı kalem çekilerek göze yorgun ifade kazandırılır. Kaş ve kirpikler beyaz renk fondöten ile boyanmalıdır. Koyu renk allık kullanarak oluşturulan gölgeler üzerinden geçilmelidir. Yüze kahverengi lekeler uygulanmalıdır. Bu uygulamada unutulmaması gereken en önemli nokta gölgelendirme yapılan iki nokta arasına aydınlatma yapmaktır.

Fondöten yüze uygulandığı gibi cilde de uygulanmalıdır ki ciltte renk farklılığı algılanmasının önüne geçilmelidir. Doğal yüz renginden daha sarı veya gri renkte fondöten kullanılması gerekmektedir. Boyun kısmına yapılacak yaşlandırma makyajı sayesinde cildi yapılan makyaj daha inandırıcı olmaktadır. Yaşlandırma makyajı bittikten sonra tüm yüzün pudralanması gerekmektedir.

Listeye geri dön

Bir cevap yazın